loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Dubaj
24.
september


Najbolj naseljeno in priljubljeno mesto v Združenih arabskih emiratih je ukradlo moje srce. Zmeraj se bom spominjala tistega občutka, ko sem prvič prestopila prag letalskih vrat in zaužila arabski zrak: “Kaj? Je to finska savna?” Preprosto nisem morala verjeti, da je zraven vročine zrak tako moker in zatohel. Njihovi ljudje so mi povedala, da je tukaj dežnik nekaj povsem neobičajnega. Sem prepričana, da praznujejo kadar dežuje! Slovenci smo lahko presrečni kakšno vreme nas obdaja. Skozi vso leto je primerno, predvsem pa normalno razporejeno. Se strinjate? Ali bi raje umrli na 40 stopinjah in več, vsak dan, vsak mesec, vsako leto? No edino v mesecih, ko je pri nas zima, se temperature nekoliko umirijo. Je pa zanimivo, da vsak košček sveta dobro služi tistim, ki tam živijo. Bo držalo, da je vse odvisno od človekovih navad in različnih življenskih slogov.

100 LJUDI – 100 ČUDES, ZELO PREPROSTO. ČE SI ŽELIMO, SE LAHKO NAVADIMO PRAV VSEGA!

1. “Must see” v Dubaju: Burj Khalifa

V višini 830m nad metropolo Dubaja se nahaja Burj Khalifa, najvišja zgradba na svetu. Predstavljajte si vsem znan Eifflov stolp (312m), vendar skoraj 3x višja stavba! Priznam, Blue tornado v Gardalandu je bil majhen zalogaj zame. Ko si na vrhu Burj Khalife pa dobiš občutek, da se vse premika in se res ne počutiš varno. Ob pogledu z vrha lahko vidite kako se to bogato “puščavsko” mesto počasi razvija in raste.

DCIM100GOPRODCIM100GOPROSpela Horvat 56Spela Horvat 34Spela Horvat 77Spela Horvat 67matevz kamnik 1DCIM100GOPRO

2. “must see” Dubaj nakupovalni center

IMG_5457-horzPonovno, ni najvišje, je pa največje. Največji nakupovalni center na svetu. Za vse “fashionistas” in nakupovalne obsedence so to najbrž “modna nebesa”. Tukaj lahko najdete vso razkošje blagovnih znamk. Imajo celo posebno neskončno veliko nadstropje, namenjeno le otrokom. Toplo priporočam, da si ob vhodu dobro zapomnite, kje ste vstopili, saj drugače ne boste našli izhoda! Tukaj res ničesar ne manjka, najdeš lahko popolnoma vse.dubai-spela-horvat1
S tem da imajo vse, sem mislila popolnoma resno

DCIM100GOPROTukaj se prav tako nahaja navečji akvarij z najrazličnejšimi morskimi živalmi.Spela Horvat 12

Matevz Kamnik 4

Slika z enim ki, ga obožujem in enim, ki ga sovražim!

3. “Must see” Burj Al Arab

Menim, da je Burj Al Arab prva posebna in edistvnega stavba, zgrajena v Dubaju. Vsi okoli sveta prepoznajo Dubaj prav po tem hotelu. Gre za luksuzni hotel, ki stoji na umetnem otoku, oddaljen 280m od plaže Jumeirah Beach in je s kopnim povezan z zasebnim ukrivljenim mostom. Hotel je imenovan kot “edini hotel na svetu s 7 zvezdicami ” in je tretji najvišji na svetu . Oblika konstrukcije je zasnovana tako, da daje vtis jadra ladje.
DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRODCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

4. “Must see” Atlantis the Palm Aquaventure

c2711-view-from-the-atlantis-hotel

Zame najbolj neverjeten kraj na svetu, ki nikoli ne bo šel v pozabo! Izgleda tako lepo in tako tudi v resnici je!
Za najino prvo obletnico sva s fantom preživela dan v Palm Aquaventure z delfini. Ja, zato bo ta kraj zame za zmeraj tako poseben in čaroben. Moje sanje so se uresničile!!! Tukaj bom zaključila, saj ne najdem besed s katerimi bi lahko opisala to doživetje…

Spela Horvat 89

Spela Horvat 35

Spela Horvat 37Matevz Kamnik 7Spela Horvat 32Spela Horvat 31Spela Horvat 33Spela Horvat 36DCIM101GOPRO
DCIM101GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM100GOPRO

DCIM101GOPRO

Uradno zapustila srce tukaj!

photo(21)

 

Akcija!

matevz kamnik 21-tile

DCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPROSpela Horvat 55

To je bila moja fantastična in nepozabna izkušnja v Dubaju.

Facebook
Pinterest
Twitter