loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Poletni spomini iz Abu Dhabija
13.
oktober


Ojla, Združeni arabski emirati!

spela horvat airport
Letošnje počitnice so se zame začele kot popolna neznanka. Do vzleta nisem imela pojma, kje bom dopustovala. Občutki so bili mešani, a sem bila obenem noro vznemirjena! Moj Matevž je res najboljši fant na svetu, saj mu je presenečenje uspelo popolno.

spela horvat airport 2
JA! Letim za Abu Dhabi. Hvala Lari in letalski družbi Etihad za tako udoben let. Teh 6 ur je minilo bliskovito hitro. Etihad je v letalstvu resnično najboljši. Sem sodi okusna hrana, gledanje filmov in prijazna postrežba. Kot se za letalsko družbo takšnega kova tudi spodobi.

spela horvat airport 3spela horvat abu dhabi 1
Moj pogled iz hotela Fairmont. Vsako jutro in vsak večer sva zrla v prečudovito mošejo Sheikh Zayed Grand mosque.

spela horvat fairmont 66spela horvat abu dhabi 88-2
Živimo svojo pustolovščino.

DCIM100GOPRODCIM100GOPROspela horvat abu dhabi 3DCIM100GOPROspela horvat abu dhabi 5DCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPROIMG_5428DSCN4938

Verjetno se vsi sprašujete, kaj se skriva za to črno zaveso? V Abu Dhabiju sva se nahajala v času Ramadana. Še kdo ne ve, kaj je Ramadan? To je deveti mesec islamskega leta. Vsak dan v tem mesecu muslimani po vsem svetu preživijo dnevne ure v popolnem postu. Vzdržijo se hrane, pijače in drugih fizičnih potreb, ki jih ima človek v dnevnih urah. To je čas, ki ga namenijo čiščenju duše. Pozornost preusmerijo na Boga in vadijo požrtvovalnost. Ramadan je nekaj večjega kot le izogibati se hrani in pijači. Post ni le fizičen, temveč je to zavest duše, telesa in duha. Ramadan je čas, kjer nastopi samodisciplina; čas, ko se očistita telo in duša.

Menim, da Ramadan vključuje veliko tehnik, ki bi jih lahko ljudje po vsem svetu vključili v svoja življenja. Če se muslimani počutijo duhovno razbremenjene in s tem občutijo nekašno “novo rojstvo” po tem mesecu, to popolnoma podpiram. Ampak pozor! Če greš čez dan v mesto in te kakšen musliman vidi piti ali jesti, kar pripravi denarnico. Kazen je lahko zelo visoka! Osebno se kar strinjam s tem. Če se turisti nahajamo v njihovem svetu, se moramo temu primerno tudi prilagoditi. Spoštujmo njihov način življenja, ki je povezan z drugačno kulturo.

spela horvat abu dhabi 2DCIM100GOPRODCIM100GOPROspela horvat abu dhabi nailsspela horvat abu dhabi 10

 

Abu Dhabi ponoči!

Resnično vroče mesto.

spela horvat abu dhabi townspela horvat fairmontspela horvat fairmont 2spela horvat fairmont 33

Sanjska hrana!

Komaj sem čakala, da vam lahko predstavim tukajšno hrano. Še nikoli nisem jedla tako dobro.
Kot prvo, čokoladni fondi seveda. Visok več kot 1m in oblit z najbolj slastno čokolado. Takoj sva se spoprijateljilaspela horvat fondi chocolate
Moja najljubša morska hrana. Pečeni rakci!

spela horvat fairmont foodspela horvat dessertspela horvat fairmont food 1
Ljubitelji shushija, nekaj za vas. Čisto sveži, povsem drugačni izpod rok kitajskega šefa

spela horvat food 10
Svet solat

spela horvat food 3

Sladice

spela horvat foodspela horvat food yummy
Sheikh Zayed Grand Mosque

Ena izmed lepših stavb v Abu Dhabiju. Kraj, kjer lahko dobite boljše razumevanje njihove lokalne religije

DCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM100GOPRODCIM101GOPRO
Ne pozabite se spoštljivo in primerno obleči. Ne smete imeti kratkih hlač ali krila. Obvezno morajo biti pokrita ramena. V nasprotnem primeru bodo ženske dobile za ogrniti “Abajo” in “Sheilo” ter moški prav tako.

IMG_6115DCIM101GOPROspela horvat shekh zayed grand mosque 11spela horvat 5
V notranjosti mošeje moraš biti bos in se ne smeš dotikati drugih.

spela horvat beach abu dhabi 15
Sheikh Zayed je kraj čiščenja, ki pomaga ljudem združiti se skupaj. Razume Islam in ga vidi kot religijo, ki sporoča mir, strpnost in raznolikost.

DCIM100GOPRODCIM100GOPRO
In še ena krasna izkušnja iz Abu Dhabija. Sem počaščena, da sem kraj obiskala v času Ramadana, saj je bila tako moja izkušnja tukaj 101% izpolnjena.

Facebook
Pinterest
Twitter