loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Cosmo Bejba
6.
marec


spela horvat cosmopolitan
Živjo!

Začniva s tem, kdo si in kaj počneš?
Sem Špela. 21-letnica, ki v življenju ne pozna omejitev in zadržkov. Trenutno raziskujem zelenja in gorovja Švice, kjer tudi študiram. Moje najljubše opravilo je pakiranje, ki zmeraj vodi v nepozabne dogodivščine življenja. Obožujem povišan srčni utrip po teku in kuhanje. Zavedam se, da je potrebno življenje vzeti v svoje roke in resnično početi to, kar ti narekuje srce.

1. O čem najraje pišeš? (Od kje črpaš inspiracijo, kaj vse lahko najdemo na blogu)
Sprva želim, da se vsi tisti, ki se potikajo na blogu, otresejo svojih varnih “mehurčkov” zavetja in preprosto začnejo delati to, kar jih osrečuje. Verjemite mi, naenkrat se vam bo presenetljivo odprlo veliko novih poti. Jaz jim pravim srčne poti, ki si jih ustvaril ti sam. Le s tem, da si sebi dovolil biti to kar si. Preprost nasvet iz prve roke, ki zares deluje. Najraje pišem o stvareh v katere verjamem, so praktične in za seboj puščajo pozitivne sledi. Na blogu najdete motivacijo, če jo že dolgo iščete. Moje poskakovanje po svetu, ki vas morda prepriča, da že to poletje pobašete stvari in greste. Najdete lahko tudi kaj zdravega in to dodate na svoj jedilnik. Sem prepričana, da lahko s tem izogibanje tehnice postane preteklost. Kaj modnega in športno hitrega. Skratka, najdete moje vihravo življenje, zapisano na “papirju”.

2. Trenutno študiraš in delaš v Švici, kako te je pot zanesla tja?
Po 2. letih bivanja v Turčiji, kjer sem občutila kaj pomeni kaos v pravem pomenu besede, sem se začela spraševati, kakšno pa bi izgledalo življenje v najbolj “organizirani” državi na svetu? Ponavadi svoje življenje ne prepuščam naključju, zato sem danes tudi tukaj, kjer sem.

3. S katerimi izzivi si se soočala na začetku in kako si jih premagala?
Pri 19. letih sama v svet? Dejstvo, ki pove dovolj. Ni lahko, če ti mami več ne pere, lika in kuha. Za vse si sam. Vedeti moraš kako se spraviti v dobro voljo, obvladovati svoje misli, fokus in sprejeti vse novosti sebi v korist. Danes je moja največja osebna vrednota vztrajnost, ki mi je ni podal učitelj v šoli, ampak svet. Srečna sem lahko, da imam v sebi nekakšen motorček, ki me vedno priganja, da svoje življenje izkoristim, kar se da najbolje. Nekako sem vedela, da domače okolje zame ni dovolj. Enostavno sem morala spakirati in iti.

4. Kaj pa počne Špela, ko ne dela?
Špela najraje vstopi v svoj svet, za katerega so potrebne slušalke, športna oprema in gozd. Rada tudi “tipka” o vsem mogočem, z željo, da koga njena pisarija razsvetli in motivira.

spela horvat running
5. Si tudi manekenka. Kaj pomeni zate moda?
Zahvaljujoč vrhunski modni agenciji Immortal models management, lahko zavriskam, da so moje modne izkušnje takšne, kot morajo biti. Torej profesionalne, ki ti jih lahko zagotovi le top agencija. Ni lepšega, kot biti del modne družine, ki je za svoje modele pripravljena storiti vse. Zelo pomembno je, kdo te dobi v roke in kako ti predstavi modni svet. Moda je zame profesionalni šport, kjer le najbolj vztrajni in talentirani najdejo pot do uspeha. Ne smeš biti le še ena ribica v morju, ampak moraš zares vedeti kako splavati.

6. Ali kuhaš? Katere jedi, ki jih znaš sama pripraviti imaš najraje?
Seveda. Ne samo, da kuham, ampak velikokrat k temu dodam tudi svojo “umetniško” žilico. Najraje ustvarjam svoje jutranje smoothie-je, zelenjavne rižote in kaj pregrešnega (več o mojih smoothie-jih lahko najdete tukaj).

Smoothie spela horvat
7. Katere talente občuduješ pri fantih?
Najbolj občudujem tisto pristno kavalirstvo 20. stoletja, ki je danes pri večini že globoko pod zemljo. Se spomnite filma The Notebook? Le zakaj smo takrat predstavnice nežnejšega spola žalostnih oči sedela pred ekrani? Fantje, prosim prebudite se in svoji ženski pokažite to, kar si zasluži!

8. (Si ljubiteljica potovanj) Kdaj in kje si bila na zadnjem potovanju ter kako je bilo?
Prvih 5 dni potovanja sem sicer spala na letališču (za podrobnosti vas bom morala napotiti na San Francisco članek, razen, če mi Cosmo dovoli popisati vse strani revije). Potem sem se najbrž že zasmilila bogu in zato pristala sprva v San Franciscu, nato Washingtonu in na koncu v mestu vrtoglavih stolpnic – New Yorku. Z eno besedo:“Za takšne dogodivščine živim!”

9. Kaj domačega, najbolj pogrešaš, ko si v tujini in obratno, ko si doma iz tujine?
Mamin objem in njene dobrote, ki zadišijo iz kuhinje. Pogrešam domačo ulico in svoj gozd, kjer sem najbolje sprostila svojega duha in nabirala motivacijo. Ko sem doma, pa me že po nekaj dnevih zagrabi občutek, da je treba iti naprej. Oprosti mami, ne morem si pomagati.

10. Če bi sedaj lahko izbrala letalsko karto kamorkoli, kam bi odletela? Zakaj …
Cosmo, hvala za najlažje vprašanje. Brez dvoma bi to bila Francoska Polinezija. Zato, ker je po slikah sodeč tam tako lepo, da me včasih že sanje priganjajo. Bo slej kot prej potrebno “odfrčati” tudi tja. Seveda bo pa prvo potrebno krepko napolniti potovalni šparovček.

11. Kakšne so tvoje ambicije za prihodnost? Kje se vidiš čez deset let?
Sedaj sem nekako v fazi odkrivanja kdo sem in kaj si v svojem življenju želim. Čez 10 let pa se v prvi vrsti vidim kot mami, ki se podi za svojimi malimi “vragci”. Takrat bo potrebo ustaviti motorček in se prepustiti družinskemu življenju ter karieri. Želim si le dela, ki me bo osrečilo. Špela, upam, da v današnjem neizprosnem svetu ne zahtevaš preveč.

12. Najboljši nasvet, ki si ga kdajkoli dobila in ga predajaš naprej?
Nasvet od moje babi, ki je poskrbela, da se še zmeraj vsak dan najraje spominjam svojega otroštva. »Za vsakim slabim pride nekaj dobrega«, mi je dejala. Babi, res je. V življenju sem imela že veliko dežja, še več pa sončka.

3x ISKRENO

Naj vzornik … moj fant, ki se nikoli ni prepustil vplivom 21. stoletja, ampak ostaja trdoživ, pristen in edistven človek. Tako v sebi, kot navzven.

Naj lepotni nasvet … za dobro jutro smoothie. Čim več švicanja v naravi. Znati zapirati vrata stresu in jih odpirati vsemu lepemu. Pri ličenju pa upoštevam nasvet manj je več.

Naj rekreacija … tek med drevesi.

3x OSEBNO

Življenje jedogodivščina, kjer je čudež prav vse.

Svojega fanta razvajam … z jutranjimi zajtrki in s tem, da ga nikoli ne pozabim pohvaliti ter mu povedati kaj čutim.

Dober stil … športni, ki mi daje občutek brezskrbnosti in svobode.

Facebook
Pinterest
Twitter