loading icon

Ti in Jaz

Pogosta vprašanja
Slika

Kdo si in od kod prihajaš?

Sem Špela, ki ve kaj hoče, pozna svoje želje in v življenju dela veliko različnih stvari. Vedno stremim k temu, da je vsak dan drugačen in, da zmeraj počnem nekaj novega. Moj dom je svet, brez ovir in meja. Zavedam se, da nimam neskončno časa, zato živim za danes. Zaenkrat imam stalno prebivališče v Sloveniji. Da nekoliko razširim obzorja tistim, ki ste na uvodni strani pritisnili angleško zastavico. Moj dom se nahaja na čisto majhnem, a najlepšem koščku sveta! Dokazano! Z vsakim novim potovanjem, se z največjim veseljem vrnem prav domov!

Kdaj si začela s pisanjem bloga in zakaj?

S pisanjem sem pričela lani avgusta. Vmes sem imela 2 meseca pisarsko “blokado”, nakar sem ugotovila, da mi pisarjenje in fotkanje predstavljata življenjska hobija, katerima se ne mislim odpovedati.

Zakaj si se odločila, da del svojega življenja prek spleta podaš v širni svet?

Povem vam, golo naključje! Lanskoletno bivanje na Maldivih mi je omogočilo velik pretok misli. Ker je bila ena izmed teh misli tudi vprašanje kaj si želim početi, sem začela razmišljati o svoji spletni strani. Vodilo pa je bilo le eno. Podati v svet nekaj, kar mogoče utegne biti za kogarkoli na kakršenkoli način koristno.

Obstaja že na tisoče različnih blogov! Bi lahko rekla, da je tvoj drugačen?

Razen če imam nekje na svetu enojajčno dvojčico z zrcalno notranjostjo, ki nekje že piše blog, ampak najbrž ne, potem lahko zavriskam JA! Ker je vsak kotiček strani izdelan po mojih zamislih in ker močno dvomim, da ima kdorkoli na svetu možgane, čute, občutke, norme in vrednote zrcalne mojim, potem mi dovolite, da se pohvalim z edinstvenim blogom na svetu!

Si človek, ki…?

Se še razvija, zato mi ne zameriti, če vas karkoli na meni, na strani, na slikah ali pri pisanju moti! Če veste, da obstajam in ste se že ustavili na moji strani, daj pozdravite, če se vidimo na cesti in mi naredite uslugo “human2human”, da bom naslednjič jaz, vedela tudi za vas! Drugače pa ja, sem človek! Tako kot vi!

Najslabša možna situacija v življenju?

Situacija? Ni bila samo ena, jih je bilo kar več. Če se morem spomniti ene na hitro, je bil to lanskoletni rojstni dan fanta Matevža, ki sva ga preživela vsak na drugem koncu sveta. Sicer pa stremim k temu, da preden presodim, ali je situacija resnično slaba, skušam narediti vse, da jo obrnem sebi v prid. Tako sva na primer letos preživela rojstni dan skupaj. Juhu!

Kako vama s fantom uspeva? Pa čeprav sta velikokrat vsak na svojem koncu sveta?

Zame najlažje vprašanje. Gre za tehniko, ki jo pridobiš, če se zavedaš, da boljšega ne moreš dobiti. Na svetu ni boljše osebe kot je on, zato vedno čakava drug na drugega, kjerkoli že sva.

Na kakšen način skrbiš za svoje telo?

Skoraj vsak dan prakticiram svojo strast do teka. Moje telo + slušalke + muzika = moja meditacija. Vbistvu za svoje telo skrbim iz navade in ne zato ker je to “in”. Še dobro, da me je mami navadila, da brez športa ni kvalitetnega in zdravega življenja. Verjemite mi, šport ti ne da samo vitkega telesa, ampak disciplino in vztrajen karakter. Paket v enem, ki se splača 🙂

Zakaj zmeraj Nike?

Zato, ker je edina blagovna znamka na svetu, ki skozi svojo linijo oblačil in obutve želi motivirati ljudi v šport! Nosim oblačila, ki me inspirirajo in ne tista, ki krasijo večino punc.

Kako se prehranjuješ?

Jem raznoliko hrano. Torej bonbone, čips, čokolado, piškote… Malo šale 🙂 Jem veliko sadja, zelenjave, testenin, riža, meso, 85% čokolado in vsako nedeljo kaj pregrešnega.

Mi lahko poveš več o svojih potovanjih (budget, cene, stroški bivanja, »must see«…)?

To je pa zelo odvisno kam me/te zanese. Številke so različne, zato me raje kontaktiraj in se pomeniva kaj točno te zanima.

Kje iščeš pametne ponudbe?

Denar ne pada iz neba, zato je iskanje dobrih in cenovno ugodnih ponudb zame bistvenega pomena. Če pa ti uspe najti kvaliteto in dobro ceno ob enem, moraš pa biti že malo meni podoben. Izkušnje, izkušnje, izkušnje… Samo informativno, da ne boste mislili, da so navzven luksuzni hoteli zmeraj zasoljeni s ceno. Le vedeti moraš kako in kaj.

Si organiziraš potovanja sama?

Vsekakor! Zaenkrat še nisem naletela na agencijo, ki bi ji bilo vredno zaupati. Ponavadi ponujajo premalo za to, kar plačaš. V mojem primeru bi izgledalo nekako tako: Jaz za isti denar ostanem 7 dni dlje in v veliko boljšem hotelu, da se ne pogovarjamo še o tem kaj vse vidim. Plus to, če potuješ še s kakšno skupino in imaš določen urnik, dneve, kdaj in kaj boš sploh videl… ne, ne, me kar zmrazi! Sploh pa si ne predstavljam slediti vodičevemu dežniku po mestu. Čar potovanja je, da si ga organiziraš in splaniraš sam!

Tvoje naslednje potovanje?

Zaenkrat planiram »povratek« v Azijo. Kakšen Bali, Šrilanka prideta v poštev. Moje zadnje odkritje zahodne in vzhodne Amerike me je enostavno prisililo, da tokrat potrebujem toplo sonce, lepo morje in veliko narave.

Slabe izkušnje na potovanjih?

Jih je malo morje, ampak sem še zmeraj živa, a ne Matevž? To je najbolj pomembno. A ko na koncu pomislim so bila vsa potovanja skupek čudovitih dogodivščin, ki jih ne bom nikoli pozabila. Saj veste, da se slabo hitro pozabi, sploh če se ob tem zgodi veliko lepega in nepozabnega.

Kaj trenutno delaš?

Trenutno s čivavo ob strani in z možgani na off uživam življenje v Švici. Malo heca 🙂 Tukaj delam, ampak saj veste kako je, če v delu uživaš, je vse veliko lepše. Ob tem se dobrikam Švicarjem in študiram Marketing. Zraven tega pa se še »gulim« nemščine. Bo dovolj, ali naj se bolje izrazim »Ist das alles«?

Še nekaj me zanima, kje te lahko najdem?

Če vidiš spodnji dve besedi, potem sem prepričana, da veš kaj moraš storiti.