loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Moja prva objava? Poletje in rojstni dan seveda!
17.
avgust


Ljubiteljčki poletja, tukaj smo!

Vsi naravnost obožujemo poletje, mar ne? In ta čudoviti del leta je tudi moj najljubši. Obožujem morje, vroče vreme in relaksacijo. Res sem srečnica, da se moj rojstni dan giba prav v tem času. Mamica moja, za to, ti bom zmeraj hvaležna. Me pa zmeraj obdaja občutek, da je poletje drugačno. Zmeraj nam prinese nekaj novega. Vsi iščemo nove kotičke, kamor bi se šli namakati, spoznavamo nove ljudi in se enostavno prepustimo vsem poletnim dogodivščinam. Ker skozi vso leto tako nestrpno pričakujemo vroče sončne žarke, je prav, da vsako poletje izkoristimo do maksimuma in še več!

DCIM101GOPRO
V času svojega rojstnega dne sva s fantom preživljala počitnice na Maldivih, natančneje sanjskem otoku Chaaya Reef Ellaidhoo. Najino dopustovanje sva pričela v Dubaju in Abu Dhabiju (ne skrbi, več o teh dveh savnastih mestih, lahko najdeš v naslednjih objavah) in še za češnjo na torti raziskovala Maldive. Ne vem, če lahko izberem prave besede za ta kraj. Se zagotovo ne bom zmotila, če jih bom imenovala:”Raj na zemlji!” Že prvi dan sem začutila to sanjsko otoško atmosfero . Maldivi imajo vse, kar si človek zaželi. Z njimi si uresničimo sanje po nepozabnih počitnicah. Kristalno morje, žametni pesek, prijazni ljudje, odlična hrana in še. Če si kot jaz, pred obiskom Maldivov občudoval le njegove slike, potem verjami, da te tukaj čaka še veliko več. Tukaj lahko najdeš vse, kar tvojim možganom omogoči stanje na “off”.
Iz tega morskega kotička enostavno ne gre pobegniti. Okoli sebe lahko zreš v neskončno morje, ki je nebeško modre barve. Enostavno se prepustiš občutku in si zaželiš tukaj ostati za zmeraj. Skratka, sama sem se z Maldivi popolnoma ujela, ter si zastavila cilj, da se še kdaj v življenju z njimi ponovno srečam.printDCIM102GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM102GOPRODCIM102GOPRO

Rojstni dan

Že od malih nog je bil zame tako kot za vsakega malčka, rojstni dan, poseben dan. V središču družine in prijateljev se za en dan počutiš kot najbolj pomembna oseba na svetu. Veselje in sreča na ta dan sta zame nepopisna, saj svoj dan preživim vedno v krogu ljudi, ki mi največ pomenijo. Kot malemu otroku, so mi rojstni dnevi prinesli metuljčke v trebuščku in neprespane noči. Še danes, ko sem stara 20 let, je občutek enak. Da, nekateri občutki ostanejo skriti v nas za zmeraj. Še vedno sem otrok in v praznovanju rojstnega dne neizmerno uživam. Seveda se nekateri občutki z odraščanjem tudi spreminjajo. Ko sem bila stara 10, sem v velikih pričakovanjih planila po darilih, danes pa je zame največje darilo preživeti dan z ljudmi, ki jih imam rada in čutiti, da imajo tudi oni radi mene.

DCIM101GOPRO

Otok “veselih 20”

Vsak rojstni dan je na svoj način poseben. Prav vsakega si bom zapomnila za zmeraj… ampak mojih 20? Ob mislih nanj se še zmeraj zmrazim. Niti v svojih najlepših sanjah si tega dne nisem predstavljala tako magičnega, posebnega in polnega ljubezni. In to z nekom, ki mi pomeni vse in me ljubi natanko takšno, kakršna sem. Ko zaplavam v te občutke in spomine se zmeraj spomnim reka: “The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams and be with the man, soul mate who truly loves you. Because real love is a miracle.”

Resnično nevem, kje začeti. Še zmeraj preglejujem slike in se ob tem opominjam, da se to ni odvijalo v mojem najljubšem filmu, sanjah ali pravljicah… To je bil dan v raju, kjer realnost resnično postane lepša od sanj!

DSCN5281IMG_9505

Najin magičen dan se je začel na majhni modri ladjici, ki je značilna za plovbe po Maldivskih otočkih. Odpeljala naju je vse do samotnega otoka, kjer sva preživela najin dan. Odločila sem se, da otok poimenujem “Srečnih 20”. Takšni trenutki resnično dajejo smisel življenju. Nekako spoznaš, da tvoje življenje ne sme biti nič drugega, kot veselo, sladko in srečno. Ker to velikokrat pozabimo, je pomembno, da se tega večkrat spomnimo. Le zagrabiti je treba, kar nam življenje ponuja, in si prizadevati za tisto, kar si resnično želimo. Kako? Vse je na tebi. Pomoč? Vprašaj svoje srce.
ÄŚLDFKGDFÄŚLGD

DSCN5123DSCN5357

Ali vidiš moj otoček?

DCIM101GOPRODCIM101GOPRODCIM101GOPRO

sjek

Kje sem?

DSCN5331-2gtrzmtmkjnhbgvfcdDSCN5272IMG_6268

Moj 1. rojstni dan

IMG_0584-horz-2

In moj 20. rojstni dan

IMG_9677-horz

DCIM101GOPROTako, moja dvajseta so tukaj. Presneto. Življenje hitro teče in na koncu tudi hitro mine. So ta leta nekakšna prelomnica, ko si zaželiš postati najboljša verzija samega sebe? Tako kot vsak, si želiš, da te življenje pripelje do uresničevanja svojih ciljev. Vsem nam so prirojene sposobnosti, le treba je iti po poti, ki jih bo vse tudi uresničila. Zato poišči svoje cilje, napravi plan in začni ta trenutek. Naredi karkoli, kar te osrečuje. Počni nekaj, kar te bo nekega dne naredilo ponosnega samega nase. Nikoli ne nehaj verjeti, vztrajaj in čarovnija se bo zgodila. Ne zapletaj si življenja, saj bo bitka izgubljena. Le reči si: “To je moja zgodba! Živim za danes! Sem močan zaradi preteklosti in navdušen nad tem, kar me čaka v prihodnosti.” Potem, iznenada, pride tudi spoznanje, ki ti da razlog, zakaj se nahajaš na tem planet.

Facebook
Pinterest
Twitter