loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Pariz je vedno perfektna ideja
25.
oktober


 

Pariz še enkrat! Resnično obožujem to mesto. Je tako posebno in ima svoj čar prav v vsakem letnem času. Kadarkoli te pot popelje v Pariz, ne boš obžaloval. Moje navdušenje nad Eifflovim stolpom je razvidno na vseh sledečih slikah. Res mi ni pomoči..

spela horvat paris 2spela horvat paris 1spela horvat paris 5spela horvat paris 9spela horvat paris 10spela horvat paris 12spela horvat paris eiffel tower 4spela horvat paris eiffel tower 10spela horvat paris 14spela horvat paris louvrespela horvat paris 20spela horvat paris 29spela horvat paris louvre 5spela horvat paris eiffel tower
spela horvat paris nike 1spela horvat paris 16spela horvat paris 99

La Basilique du Sacré Coeur

spela horvat paris 36spela horvat paris 35
No, pa smo tukaj! Kaj se je zgodilo z najino ključavnico?
spela horvat paris 31

Po štirih mesecih sva se vrnila tja, kjer sva “zaklenila” najino ljubezen.   Vec kot 30 minut sva iskala. A zaman. Ključavnice nisva našla… Matevžev kisel obraz, ob odkritju, da je ni, je razžalostil tudi mene…

Da se slučajno ne znajdete v podobni situaciji, nekaj priporočil…

PRAVILO ŠT. 1
Nikoli ne kupujte ključavnice od prodajalca, ki ključavnice prodaja zraven Pont des Arts. Prodal ti bo dobro ključavnico, a ti bo dal zanič marker, pa še pošteno ti bo zaračunal za to. Dobil boš marker, ki ne bo preživel prvega dežja. Raje kupite svojo in glejte, da jo boste dobro označili. In če ne najdeš posebnega in še ne zapolnjenega prostora, potem nimaš možnosti, da najdeš svojo ključavnico. Tukaj je nešteto parov, ki bodo na novo zaklenili svoja srca, zato lahko pričakuješ ob ponovnem obisku milijon novih ključavnic.

Mislim sicer, da sva na koncu našla najino ključavnico, ampak bom naslednjič s seboj morala vzeti ključek in preveriti (saj o najinih napisih ni bilo več ne duha ne sluha). Predstavljam si čez 10 let, kako jaz in moj Matevž prideva zopet na to mesto. Zaljubljena še vedno… Odprla bova svojo ključavnico po številnih srečnih letih skupaj, oživela spomine in jo prestavila na nov, poseben kraj. Nov prostor, kot novo poglavje v najinem življenju. To si želim. Življenje deliti z nekom, ki bo sledil mojemu srcu, kamorkoli bo šlo.

spela horvat paris 30

Roland Garros

spela horvat paris roland garros

V življenju sem gledala morda 3 krat igro tenisa. Tukaj se tudi moje poznavanje in poglavje tenisa konča. A v Parizu sem videla dva najboljša igralca sveta. Popolno. Vsaka točka je bila dramatična in nervozna, še posebej tista tišina pred servisi. Čisto nasprotje kakšnemu nogometu ali košarki, kjer smo navajeni na hrup.

spela horvat paris tennisPoleg tenisa pa seveda še veliko nepričakovanih stvari. Jasno. Gre sploh brez tega? Z Matevžem sprva nisva imela namena obiskati Roland Garrosa, A Roland Garros je eden izmed najbolj prestižnih teniških turnirjev na svetu. Bil je veliki problem priti do vstopnic. Ne da se jih kupiti na samem kraju prizorišča. Če imaš srečo, jih lahko najdeš na internetu, kjer jih ljudje preprodajajo. V nasprotnem primeru boste morali rezervirati vstopnice skoraj 1 leto pred turnirjem. Cene so odvisne od tega, kdo igra in kako daleč je tekmovanje. Tako sva z Matevžem imela srečo in karte dobila prek interneta. Na dan tekme boste prav tako lahko našli veliko ljudi, ki karte prodajajo pred vhodi. Tukaj bodite pozorni in raje preverite karte na spletu, saj so karte prodajalcev pred vhodom lahko zelo drage.

spela horvat tennis 11

Teniški kompleks je sestavljen iz 20 igrišč z 2 glavnima. Če želite zapustiti Roland Garros, se vrniti na žalost ne morete, tudi z vstopnico ne. Razen, če ponovno plačate. Vem, čuden sistem, vendar tako je. Morali boste ves dan preživeti v kompleksu. Seveda tukaj dobite vse (hrana, pijača, tenis rekvizite…). Vendar cene niso niti malo prijazne. Verjetno sem tukaj spila najdražjo vodo v mojem življenju. Plastenka vode za 8 evrov. Po nekaj urah gledanja te slej kot prej zaščemi v želodcu, zato ti žal ne preostane drugega kakor, da pogledaš globoko v denarnico.

spela horvat paris tennis 10
Marija Šarapova & Novak Djokovic

Moulin Rouge

spela horvat paris 40spela horvat paris matevzspela horvat paris lovespela horvat 11-2spela horvat paris 50spela horvat paris eiffel tower 99spela horvat paris love 7

Da povzamem moj tretji obisk tega najlepšega mesta na svetu. Moje sanje so se uresničile, in to ne samo enkrat. Srečnica sem bila trikrat! Vsakič sem maksimalno uživala. Ampak obiskati mesto ljubezni s svojo ljubeznijo je res nekaj nepopisnega. Je najlepši občutek, ko mesto začutiš na tako popolni način. Le verjemi v svojo zgodbo tega veličastnega mesta ter si ustvari svoje občutke in nepozabne spomine.

Facebook
Pinterest
Twitter