loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
100% restavracija
1.
februar


Predstavljam vam svojo najljubšo restavracijo. To je restavracija 100% and Steakhouse. Nahaja se v Izmirju, Turčiji.

Najbolj všeč mi je že samo ime restavracije. Daje občutek, da je vse na vrhuncu in da tukaj nikoli ne gre nič narobe. Za svoj trebušček boste tukaj našli vse. Kot najbolj pomembno, restavracije ne boste nikoli zapustili razočarani. Hrana je kvalitetna, torej zmeraj sveže pripravljena in na visokem nivoju tudi servirana.
Zaenkrat še ne sanjam o svoji restavraciji, če pa kadarkoli bom, bo 100%-ka moja inspiracija številka 1. Ambient je zelo prijeten, ki zmeraj kliče po še. Ima vse predispozicije, ki so potrebne, da lahko restavracijo ovrednotiš, kot zelo dobro. Vsekakor pa srce restavracije zmeraj predstavlja hrana. Hrana je tista, ki te bo zraven dobre družbe osrečila. Če pa je sama restavracija napravljena po tvojem okusu, je to le še en bonus, zakaj se tja ponovno vrniti.

V tem trenutku so moji dnevi obarvani s hrano, zato sem se tudi odločila izbrati vse spomine iz moje restavracije 100%. Ta trenutek živim svoje sanje. Za zdaj naj še ostane skrivnost kakšne. Sama pa že vonjam svoj osebni uspeh, rast in novo življenjsko izkušnjo. Ja, je nekaj v zvezi s hrano, ampak hrana je zelo širok pojem, je tako?

Bom le dodala, kaj zmeraj ponavljam: “Pojdi iz svojih okvirjev, bodi ti in delaj neustavljivo za to kar si želiš.” Življenje ti bo že dalo “brco”, brez napora pa še žal nič ni bilo dano.

Ena izmed naših največjih slabosti je obup. Največje zagotovilo uspeha je zmeraj, poskušiti še enkrat, in še enkrat, če je potrebno.

NAJ SE 100% ZGODBA ZAČNE…

spela-horvat-food-1

Zdravi jedci, vegani, vegetarijanci, zgoraj je “meni”, ki bo ustrezal vsakomur izmed vas. Tukaj sem zmeraj znova in znova odkrivala 100% nebeške okuse. Sprva sem “meni” požirala z očmi in kasneje z največjim užitkom mlela v ustih. Sama zmeraj vidim čarovnijo v pripravi okusne hrane, ki je povrh vsega še zelo zdrava. Naš okus je zagotovo skozi leta kvarila hitra in nezdrava prehrana. Ni nujno, da je zdrava hrana zmeraj neokusna in surova. Le morali bi biti bolj odprti zdravemu prehranjevanju, če že ne za kaj drugega, pa za svoje telo in zdravje. Ne pravim, da bi morali vsi začeti jesti le zelenje. Ampak, da bi svoj edini dom, ki ga imamo, in v katerem bomo ostali za zmeraj, morali bolj pogosto hraniti naravno in zdravo.

*Hrana iz zdravega menija je označena s srčkom*

spela horvat food 35

Vsi poznate tisti pregovor, da morate zajtrk jesti kot kralji, kosilo kot princi in večerjo kot kmeti. Mislim, da je vse dobro prikazano na fotografiji zgoraj. Zajtrk je zame res najpomebnejši obrok dneva. Ne samo, da mi da zagon in energijo, ki jo potrebujem za začetek dneva, zajtrk je povezan še s številnimi drugimi koristnimi učinki. Sem sodi tudi uravnavanje telesne teže in boljše delovanje samega telesa.

Številne raziskave so tako pri odraslih kot pri otrocih pokazale, da tisti, ki se poslužujejo zajtrka, tehtajo manj. Skoraj nemogoče, kajne? Ena od teorij pravi, da zdrav in bogat zajtrk zmanjša apetit skozi cel dan, in pomaga ljudem, da se odločijo za bolj kakovostne obroke čez preostanek dneva. Medtem, ko se nekaterim zdi, da bodo z črtanjem zajtrka prihranili kalorije. To vsekakor ni najboljša strategija. Značilno je, da lakota napade prav tiste, ki se izogibajo zajtrkov, saj pojedo za kosilo in čez dan veliko več. Vsi pa vemo, da se vse zelo rado “skladišči”, kar se zaužije v poznejših urah.

Druga teorija, ki velja za uživanje zajtrka, je samokontrola nad težo. Saj so tisti, ki prakticirajo zajtrk ponavadi tudi nosilci zdravega načina življenja. Kar pomeni, da se pri izbiri hrane držijo uravnoteženega prehranjevanja, ki pa ga velikrat skombinirajo tudi z izgubljanjem kalorij – rekreacijo.

Tukaj je tudi energijski faktor. Vaši možgani potrebujejo za dobro delovanje veliko glukoze iz hrane, še posebaj kakovostne ogljikove hidrate. Brez zajtrka pomeni energetski padec za možgane. Kar pa za nas ni najboljše.

Poznam zgodbe: “Zbujam se pozno in stečem skozi vrata, ker že itak ful zamujam.” Še pravega časa ni za oblačenje, kaj šele za zajtrk. Ampak če boste tako preskakovali zajtrk, boste za to plačali kasneje. Zato raje poskrbite, da bo vaše telo začelo dan kot “kralj”, katerega krona se bo še celi dan bleščala polna sijaja in energije.

spela horvat food 44spela horvat food 45
spela horvat food 43spela horvat food 52spela horvat food 49spela horvat food 21
spela horvat food 34spela horvat food 31spela horvat food 10spela horvat food 11spela horvat food 9spela horvat food 8-2spela horvat food 12-2spela horvat food 26spela horvat food 22spela horvat food 50spela horvat food 41spela-horvat-food-38-2 Vegan Saladspela horvat food 29spela horvat foodspela horvat food 27spela horvat food 18spela horvat food 3

SVET SUSHIJEV

Restavracija ima prav tako kotiček, kjer se pripravljajo sveži sušiji. Zmeraj so pripravljeni perfektno izpod rok kitajskega mojstra.

spela horvat sushispela horvat food 39spela horvat food 28spela horvat food 23spela horvat food 16spela horvat food 30spela horvat food 7UGOTOVILA SEM, DA NE MORAM OBJAVITI ČLANKA BREZ SLADIC. TAKO JE PRED VAMI TUDI SLADEK DEL…

Tiramisu, tipična in zelo popularna sladica v Turčiji.

spela horvat food 51Cheesecake

spela horvat food 25Chocolate fondue z odlično temno čokolado

spela horvat food 19

PRAZNOVANJE NAJINE OBLETNICE 7.2.2015

Restavracija ti lahko s pravo osebo zares pričara krasne trenutke. Nikoli ne bom pozabila druženj in dolgih pogovorov s fantom. Načrtovanje prihodnosti, sproščanje ob dobri hrani in smejanju je bil moj popolen čas, preživet v tej restavraciji.

spela horvat food restaurantspela horvat chocolate veganspela horvat food 24
Moja najljubša solata me je zmeraj osrečila.

spela horvat food salad vegan
In pica je prinesla nasmešek na obraz tudi Matevžu

spela horvat food matevz

Facebook
Pinterest
Twitter