loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
6 razlogov zakaj je potovanje najboljša stvar v življenju
24.
januar


Odločila sem se, da z vami podelim 6 znakov, ki kažejo na to, da ste še neodkriti popotnik!

PassportFinall
Zakaj je potrebno iti v svet? Če že beremo, potem tudi imejmo nekaj od tega. Niso samo sanjske slike potovanj, srečno nasmejani obrazi in lepote sveta tisti, ki te prepričajo v to, da odpotuješ. Gre za malenkosti, drobne skrivnosti, ki se jih sploh ne zavedamo. So pa še kako resnične. Dragi moji, če se najdete v enem izmed razlogov, potem ste točno vi tisti, ki je pred vami nora dogodivščina tega poletja. Dajmo, prebudimo popotnika v sebi!

1.) Tisti “feeling”, ko vem, da grem
Zakaj vsakomur, ki dela, pripada dopust? Zato, da lahko napolni svoje baterije in “valda” začne končno pakirati. Če rezerviramo apartma na Hrvaškem, ali kupimo letalsko karto za Filipine, se v nas prebudijo prijetni občutki, pomešani s pozitivnimi pričakovanji ter prepričanjem, da bo to poletje enkratno. Zato pa delamo, da je potem nekje pod palmo, naravni kokosov sok piti še slajše. Ali pa, da se po 10. letih ponovno greješ na isti skali, ki te popelje v otroške dni, ko si tukaj skakljal in bil takrat še golih in brezkrbnih misli. Gre za občutek, kadar smo z mislimi pri počitnicah. Si predstavljate, da bi vedno bili tako srečni, kot smo pri pakiranju stvari v naš avto? 

2.) Moji prijatelji potujejo in domov nosijo nepozaben zaklad spominov. Zakaj se meni to ne dogaja?
Noro potovanje je za teboj. Kot navit razlagaš vse svoje prigode prijatelju. Ta prijatelj ne potuje, še več, potovanje se mu ne zdi kaj posebnega. Kislo poskuša razširiti svoje ustnice v nasmešek in si ob tem misli svoje. Če se to dogaja prav tebi, potem se nekje globoko v tebi skriva želja po “katapultiranju” v svet. Naj bo to poletje zate drugačno. Tokrat ti razveseli svojega prijatelja z neverjetno dogodivščino, ki ti jo je prinesel skok čez domačo mejo. Prebudi pustolovca v sebi! Verjemi, da do sedaj še nobenemu ni bilo žal, da se je oplemenitil tega naziva. 

3.) Vse je predrago zame
Pa smo tukaj. Kako že američani rečejo? Bullshit! Iz lastne izkušnje vam povem, da je zbran denar v šparovčku, najboljša investicija v dogodivščino okoli sveta. Zakaj? Zato, ker za tem denarjem nikoli ne boš jokal. Vsakega kosa oblačila se slej kot prej naveličaš. Moda gre usmiljeno naprej in mi smo sužnji, ki lovimo zadnje modne smernice. A imate že vsi iPhone 6S? Če ne, bo treba v prvi vrsti denar odšteti za to. Res si ne moremo dovoliti “selfija” brez najnovejše jabolke. Poglejmo raje nekoliko globje. Le spomnite se svojih zadnjih počitnic! A bi jih zamenjali? Bi si želeli namesto njih kaj drugega? Predvidevam, da vsi poznamo odgovor. Investicija v širjenje svojih obzorij je tista, s katero lahko zgradimo največje bogastvo v sebi. Zapolnite svoje življenje s spomini, ki štejejo za vedno. A ste si sedaj premislili?

feb
4.) Še en razlog več
Predstavljajte si sebe pri 70. letih. Oba z vnukom grejeta kavč pred televizijo. Mali radovednež pa iznenada vpraša:”Babi, ali je na Maldivih res tako lepo, kot kaže tukaj v reklami? Mi prosim poveš kaj o svetu?” Mogoče bo takrat nekoliko pozno, a nikoli prepozno! Želela sem vam le podati primer, kjer lahko preizkusite sami sebe! Ali mi bo na stara leta resnično žal, da me lepote sveta niso prepričale? Vprašajte se.

5.) Zavedanje, da življenje ni večno, spremeni še tako ozkogledne misli
Nikoli ne vemo kdaj bo naš sončni zahod zadnji. Tudi prebujanje v novo jutro ne bo večno. Kdaj se bomo le še enkrat, res iz srca nasmejali svojemu partnerju in kdaj brezskrbno uživali na počitnicah? Že misel na to vas bo motivirala v nekaj, česar še niste storili. Ko boste v tej fazi, morate resnično vztrajati! Ponavadi se prav takrat zgodijo najlepše stvari našega življenja.

6.) Tistemu, ki se je prebudil, predlagam naslednje
Predlog bo sledil iz prve roke. Do poletja je še čas, da izberemo zaupanja vredne ljudi in z njimi sestavimo načrt stoletja. Zapomnite si, da ni pomemben cilj, ampak pot! Že danes začnite razmišljati, kam želite, da vas popelje letalo, avtodom, kombi, avtobus ali celo kolo. Tako bo vaše vznemirjenje do poletja že na vrhuncu. Pred odhodom pa boste tako eksplodirali. No, takrat pa se le spomnite mojih besed in se še sami prepričajte, kaj dejansko za vas pomeni potovati. Izgubite se v teh krasnih občutkih in želim vam neverjeten dopust!

JustGo1nova

Moji načrti za poletje
Moji načrti za poletje mi lajšajo dneve v tujini. Ko si sam, se lahko oprijemaš le planov, ki si jih želiš izpolniti poleti. V mislih imam veliko destinacij, v katere sem prepričana, da mi bodo pričarale najboljše poletne dni. Pa vi? Odštevate? Ker jaz definitivno že! 

Facebook
Pinterest
Twitter