loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Prekrokana noč v Bangkoku
14.
februar


Na prvi vtis je Bangkok poln domačih “vitaminov”, ki se mudijo po vseh tržnicah. Tukaj se počutiš malce nenavadno. Nekoliko višje in tvoj kožni odtenek izgleda med tajci kakor, da še ne pozna sonca. Zlati motivi, ki se vijejo okoli vseh mogočnih stavb Bangkoka, so bili zame resnično posebni in nekaj novega. Mesto je nabito polno vseh mogočih stvari. Gre za drugi, azijski svet, ki nima prav nič sorodnega z našimi evropskimi mesti. Vidi se, da večina ljudi zjutraj ne razmišlja kaj vse bo potrebno narediti v službi, za štirimi stenami, ampak koliko sadja in ročno izdelanih produktov bodo prodali. Svet je tukaj preprost. Večina domačinov krasijo obleke, ki smo jih mi že pred 20. leti dali proč. S preprostim pride zavedanje in normalen tok življenja. Torej počasen in skromen, takšen kot mora biti.

SpelaHorvat-Bangkok21 copy
Tuk Tuk avtomobilček
Če resnično želite občutiti tajski svet, potem vsekakor morate doživeti vožjo s Tuk Tuk-om. Hiter je kot strela in voznik bo “pohodil” plin brez zadržkov. Pripravite se na šviganje tega mini vozila med gnečo tajskih cest.

SpelaHorvat-Bangkok9 copy
Še turisti so začutili, da so tukaj lahko to kar so. Mesto vabi k poslušanju svojega notranjega duha in s tem na plan prinese tudi “zdravo” norost, če je treba.

SpelaHorvat-Bangkok42lSpelaHorvar-Bangkok61 copy copySpelaHorvat-Bangkok51 copy copySpelaHorvat-Bangkok54 copy
 Chao Phraya River

SpelaHorvat-Bangkok10 copy
Za vsem bliščem, pa tako kot po vsem svetu, pride tudi tukaj na vrsto “temna” plat mesta. To so hiške domačinov, ki so dobesedno nametane iz lesa in še verjetno komaj premorejo težo svojih lastnikov. Verjetno si nobeden od nas ne želi izvedeti, kaj se skriva noter. Kot vidite je tukaj življenje lahko zelo neusmiljeno in težko. No, kako za koga. Če so tudi doma tako nasmejani kot na svojem delovnem mestu, potem so to hiške, iz katerih se lahko veliko naučimo.

SpelaHorvat-Bangkok11SpelaHorvat-Bangkok12 copySpelaHorvat-Bangkok22 copy copySpelaHorvat-Bangkok copySpelaHorvat-Bangkok50 copy copySpelaHorvat-Bangkok60 copy
Luang Pho TO

SpelaHorvat-Bangkok70 copy
Pa sva oba mislila, da je v Dubaju “shopping mall” največji. Tudi tukaj mu ni konca.

SpelaHorvat-Bangkok17 copy
The Marble Temple

SpelaHorvat-Bangkok8 copy copySpelaHorvat-Bangkok7 copy
The Temple of the Emerald Buddha

SpelaHorvat-Bangkok13 copySpelaHorvat-Bangkok25 copy copy
Grand Palace

SpelaHorvat-Bangkok114 copy copySpelaHorvat-Bangkok16 copy copy
Hotel Lebua
Vsi “nori” prekrokanci lahko tukaj pridete na svoj račun. Vsem znan hotel Lebua iz filma “Hangover 2”, je izbral eno boljših marketinških potez, ko je tukaj omogočil snemanje filma. Tako je to danes obvezen ogled vsakega turista, ki se odloči za raziskovanje Bangkoka. Seveda, kako, da ne. Gre za eno izmed višjih stavb mesta, ki je zares top! Meni je uspelo napolniti dozo relaksacije, pa še podoživljanje filma je bilo več kot uspešno. Res je super, fino in fajn, če lahko za nekaj dni daš noge v “luft” in uživaš v razkošju.

SpelaHorvat-Bangkok39Spela Horvat Bangkok LebuaSpelaHorvat-Bangkok6 copySpelaHorvat-Bangkok5 copySpelaHorvat-Bangkok copySpelaHorvat-Bangkok40SpelaHorvat-Bangkok36 copySpelaHorvat-Bangkok31SpelaHorvat-Bangkok32SpelaHorvat-Bangkok27SpelaHorvat-Bangkok30
Gremo v 62. nadstropje, kjer se prične vsa magija tega hotela – Sky bar!

SpelaHorvat-Bangkok37SpelaHorvat-Bangkok48 copySpelaHorvat-Bangkok46SpelaHorbat-Bangkok49SpelaHorvar-Bangkok27SpelaHorvat-Bangkok29SpelaHorvat-Bangkok19SpelaHorvat-Bangkok18 copy copySpelaHorvat-Bangkok49

Hvala Lebua za “čira-čara”. Moji dnevi tukaj so bili začarani v en veliki wooooooow!

Facebook
Pinterest
Twitter