loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Sanjske počitnice, za sanjsko ceno!
19.
julij


Grčija mi je dala eno preprosto, a čisto resnično spoznanje: ” Tvoje počitnice bodo takšne, kakršne si jih narediš sam.” In seveda ni merilo, da vam bo dopust za katerega ste odšteli veliko zelencev, pričaral sanjske počitnice! Verjemite mi, da je “last minute” ponudba hitra in spontana odločitev, ki vam bo pričarala tudi spontane počitnice. Sama sem si dejala: “Pripravljena sem na vse, saj sem tokrat za morski oddih odštela zares malo.”
Na koncu pa ugotoviš, da so za teboj najbolj nori dnevi, ki si jih preživel na svojem prvem oddihu tega vročega poletja!

spela horvat blog greece flag
Ko je že govora o sanjskih počitnicah… Otok Antipaxos si vsekakor zasluži naziv ” 10. najlepših otokov na svetu”. Lonely Planetu, pa že bo za verjetni.

spela horvat blog greece copyspela horvat matevz antipaxos
Podajte se v morje z mislijo, da je plavanje zelo učinkovita telesna aktivnost, ki prav tako pripomore k izgubi telesne teže. Ta sproščujoča aktivnost v vodi krepi skoraj vse mišice, poviša srčni utrip, porabi veliko kalorij, seveda, če smo vztrajni in ne plavamo samo nekaj minut. Vsi poznamo tisti dober občutek, ki nas preplavi po plavanju “žabice”, izboljša pa tudi naše počutje. Trening kardia in moči v enem, pa še v najboljši možni okolici, ima enostavno preveč koristi, da bi se mu odrekli.

spela horvat greece antipaxos
Dokaz, da po domačih testeninah ne diši samo v Italiji! V centru mesta Krf sva naletela na to mojstrovino, ki ti naredi v ustih pravo zmešnjavo. Grki vedo, kako iz preprostih sestavin izvleči le najboljše. Tako so se domače testenine napite domačega olivnega olja, paradnižnika in sveže vtrgane bazilike, zvrstile na lestvici najboljše paste, ki sem jo kadarkoli jedla. Se opravičujem, da ni več nobene sledi o jastogu. Saj veste, da te morje izčrpa in naredi fejst lačnega!

spela horvat greece food2spela horvat greek foodspela horvat greece matevz kamnikgreece spela horvat pancakes
Letos sem polnila baterije v Grčiji, zato je moj začetek dneva predstavljal tek med nasadi oljk. Svojo najljubšo športno aktivnost ne pustite doma in jo nesite s seboj tudi na počitnice. Garantirano bo občutek veliko boljši kot na domačih tleh. Si predstavljate ohladitev v morju in tisti neverjeten občutek, ko naredite nekaj za telo in dušo? Hormone sreče se na počitnicah po športu vsekakor izplača občutiti.

spela horvat greece sport copyspela horvat greece run copy copy
Ne pozabimo na raztezne vaje in sproščanje predvsem po aktivnosti. Raztezanje bo izboljšalo našo gibljivost oz. fleksibilnost. Pa ne samo to, zmanjšali bomo napetost mišič, jih sprostili in prekrvavili z namenom hitrejše regeneracije.

spela horvat greece sport2 copy
V toplih poletnih dnevih imamo na voljo paleto različnega sadja po kateremu se nam cedijo sline skozi vso zimo. Na svojih počitnicah se ne pozabite razvajati z zdravimi ogljikovimi hidrati, ki vas bodo napolnili z energijo in poskrbeli za super začetek dneva. Naj se tudi v torbici za na plažo zraven dosti tekočine skriva kaj sadnega. Telo vam bo hvaležno!

spela horvat greece 4
Poletja si vsekakor ne moremo predstavljati brez nastavljanja toplim sončnim žarkom. Zagorela koža pa že od nekdaj velja za zelo privlačno. Prav tako je potrebno imeti dokaz, da je za nami vsaj teden uživancije, kajne?

spela horvat blog greece model copy copy

Grazia toplo svetuje uporabo izdelkov z močnim zaščitnim faktorjem, ki so seveda primerni vašemu tipu kože. Zavarujmo se s svojim najljubšim pokrivalom in zaščitimo oči z očali, ki so čez vso zimo čakale na svoj trenutek. V sončenju ne pretiravajmo, predvsem pa raje ostanimo nekje v senci pod palmo med 10. in 16. uro. V torbi za na plažo se naj zmeraj skriva dovolj tekočine in nekaj kalorij za trebušček. Ne pozabimo, da pravilna zaščita pred soncem ohranja vitalnost, ščiti pred poškodbami kože in ji daje lep videz.


Izkoristite naravni piling!

Nežni pesek in sol morja bosta odpravila odmrle celice in izboljšala prekrvavitev podkožja. Ko boste v morju do kolen, s peskom in vodo nežno zmasirajte predele telesa, kjer si želite pilinga.

skin piling

Sprostite se!
Morski zrak, sončni žarki in vonj po soli naj vas odpeljejo daleč stran od domačega vrveža skrbi in obveznosti. Vse to pustite doma in pika. Na počitnicah se oklepajmo vsega, kar bo sprostilo naše telo in duha.

spela horvat greece 1 copyspela horvat greece 2 copy
Prvi nepozaben grški podvig tega poletja je za menoj. Kam pa sedaj?

spela horvat greece oljke copy copy
Vse Grazie se vidimo tudi tukaj!

Facebook
Pinterest
Twitter