loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
Tudi v športnih mukah skupaj!
16.
februar


Novorojena – prva Grazia tega leta je tukaj in jaz jo močno stiskam. S svojo edinstveno pomladno sapico nas že kliče iz zimskega spanja in nas pripravlja na vse čudovite dogodivščine te pomladi. V njej boste enostavno našle veselje, smeh, resnico, naj nasvet in še vse ostale ženske zapovedi, ki razveselijo ter pomirijo naše tempirane življenjske ritme.

Screen Shot 2017-02-17 at 16.03.24

Moj mozaik, ki ga tej ljubi Grazii zmeraj priključim z vsem srcem ter ponosom, je ta mesec zares poseben. Valentinovo je še zmeraj nekje v zraku in jaz sem še kako raznežena. Možgani srcu več niso morali poveljevati, zato sem sem se dotaknila skritih sanj o svoji sanjski poroki. Grazia tudi pozna odgovor na to kaj si moj moški misli o medenih tednih?! In za konec še nekaj skupnih vaj, če se misliva počutiti kar se da najboljše v svoji koži, nekje daleč, sredi turkizne lagune.

Spela Horvat nike 2
Zakaj bi se na treningu mučili sami, ko pa je lahko ta poln dodatne energije, smeha in motivacije z vašo najljubšo osebo. Z vami deliva nekaj vaj, ki vam bodo povečale srčni utrip, na telesu pa pustile zavidljive sledi in vas le še bolj zbližale!

Vaja št. 1 – POSKOKI ČEZ “OZKO SKLECO”
Partner 1 skače in s tem opravlja funkcionalni trening poskokov, partner 2 pa v ozki skleci krepi triceps. Dinamična in intenzivna vaja, ki vaju bo postavila pred preizkušnjo.
Spela Horvat sport nike4
Spela Horvat sport nike3

Vaja št. 2 – VESLANJE STOJE
Vaja je namenjena krepitvi rok, predvsem bicepsu, s katerim se boste približali svojemu partnerju. Primite se močno in s skupnimi močmi opravite dober trening rok.Spela Horvat sport nike8
Spela Horvat sport nike6

Vaja št. 3 – ENONOŽNI POČEP V PARU Z IZTEGNJENO NOGO
Zima je tukaj. Če hočemo dobro smučati, moramo imeti močne stegenske mišice. Dobra kombinacija krepitve stegenskih mišic in ravnotežja.
Spela Horvat sport nike12
Spela Horvat sport nike10

Vaja št. 4 – ZADRŽEVANJE V POČEPU Z OPORO PARTNERJA
Ta vaja vam bo omogočila krepitev sprednjih stegenskih mišic. Glava naj bo v podaljšu trupa, center aktiven, telo pa spustite pod pravim kotom v kolenih. Tokrat vam bo za oporo služil vaš partner. Vzpodbujajta se in skušajta v tem položaju odšteti čim več sekund.
Spela Horvat sport nike13

Vaja št. 5 – ROKOVANJE V POLOŽAJU DESKE
Odlična vaja za stabilizacijo trupa, pri kateri je pomembno, da stisnete trebušne mišice in vseskozi ohranjate pravilen položaj deske. Tudi vašemu partnerju ne bo lahko, podajte mu roko, skupaj vama bo lažje.
Spela Horvat sport nike17
Spela Horvat sport nike15

Vaja št. 6 – KOLO
Vaja, kjer boste začutili trebušne mišice in prav tako vključili aktivacijo nog. Priporočava pogovor o vsem “živem”, ki vas bo odvrnil od občutka naprezanja.
Spela Horvat sport nike19

Vaja št. 7 – SVEČA Z UPORO STOPAL PARTNERJA
Se vležeta in naslonita stopali drug na drugo. Kontrolirano in počasi se dvigujeta v položaj sveče, kjer bosta začutila zadnjico in zadajšne stegenske mišice.
Spela Horvat sport nike23
Spela Horvat sport nike21

RAZTEZANJE
Primerno zaključen trening se konča z raztezanjem vseh mišic, ki smo jih v treningu obremenili.  Vsekakor pa treninga ne bosta zaključila brez nasmeha, ponosa drug na drugega in vprašanja, kdaj se ponovno lotita treninga.
Spela Horvat sport nike
Pomembno je, da imamo s svojimi partnerji skupne hobije, ki nas zbližajo, nasmejijo, pa še učvrstijo!

Foto: Jan Hecl
Grazia Marec 2017

Facebook
Pinterest
Twitter