loading icon
Oj, jaz sem Špela, pa ti?

Končno tukaj? Naj se tvoje raziskovanje z menoj prične!
Preberi več...
Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1
»ZA MOJE OČI JE BILO PRVIČ V ŽIVLJENJU POSKRBLJENO TAKO, KOT SI ZASLUŽIJO«
14.
november


»ZA MOJE OČI JE BILO PRVIČ V ŽIVLJENJU POSKRBLJENO TAKO, KOT SI ZASLUŽIJO«

Vid je vsakemu izmed nas po večini prirojen in samoumeven. Vsi tisti, ki pa se kadarkoli v življenju srečujejo s slabovidnostjo, vedo, kako je le tega potrebno ceniti in negovati.

Sama vse do konca srednje šole nisem imela nikakršnih težav v povezavi z vidom. Te so se pričele pojavljati, ko sem pri 19. letih živela v Turčiji. Sedaj bi za nazaj lahko le besno dejala, da Turčija zagotovo ni pravo mesto za izbiro očal in leč, vsaj v mojem primeru ne. Imela sem zelo minimalistično obliko slabega vida na daleč, ker pa mi je turški optik predpisal očala, ki niso ustrezale mojemu očesu, danes vidim veliko slabše. Če bi človek že takrat vedel, da lahko v svojem rojstnem mestu najde takšnega mojstra očesne optike kot je to v svoji optiki g. Rene Pirc, potem bi moje oči zagotovo videle bolje in bi zanje bilo poskrbljeno najbolje.

DSC_1563

RENE PIRC – MOJSTER OČESNE OPTIKE

Gre za mojstra očesne optike, ki ima 31 let delovnih izkušenj ter 24 let izkušenj pri meritvah dioptrije. Svoje strokovno znanje prav tako deli med vse tiste, ki imajo vprašanja v zvezi z optiko in z njimi povezanimi problemi. Če jih imate tudi vi, vprašanje lahko zastavite tukaj: https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=72.

Prav tako je član v maturitetni komisiji za poklicno maturo pri pridobitvi poklica optik tehnik (optična šola je v Rogaški Slatini), piše članke v strokovno glasilo optikov Slovenije FOCUS ter ureja internetno stran Društva očesnih optikov Slovenije. Vso njegovo znanje, doslednost in natančnost je moč občutiti že pri prvem obisku v njegovi optiki, ki pa v kombinaciji z najbolj sodobnimi aparaturami predstavljajo idealne pogoje za najboljšo pomoč našemu očesu.

DSC_1511

DSC_1765

NAJSODOBNEJŠA ORDINACIJA V SLOVENIJI ZA PREDPIS OČAL

Stavek s katerim je Optika Pirc okronana z razlogom. Ordinacija je obogatena z najnovejšimi aparaturami za optike in okuliste kot so:

  • Računalniško centriranje z napravo Carl Zeiss, ki prikaže individualne podatke očesa ter obraza na podlagi katerih se izdelujejo očala
  • Ordinacija ima svojo delavnico, kjer izdeluje očala, s čemer pa doseže izjemno kakovost in konkurenčno ceno
  • Pregled se opravlja tudi na računalniških očalih (strokovno foropter), kar je bilo tudi novo za mene in se ne opravlja s klasičnimi steklci, ki se vtikajo v probna očala. Z računalniškimi očali se doseže velika natančnost meritve dioptrije!
  • Kot ena redkih optik v Sloveniji ima najmodernejši superaparaturi za merjenje očesnega pritiska in pregled očesnega ozadja OCT (optični CT). Obe napravi sta avtomatizirani s 3D-avtomatsko merilno glavo. Aparata sta sestavljena iz vrtljivega LDC zaslona, prvi vsebuje integriran pahimeter, s katerim omogoča merjene debeline roženice še pred merjenjem očesnega pritiska, ki ga preračuna in je zato najbolj natančna aparatura v Mariboru za nekontaktno merjenje očesnega pritiska, druga pa ima fundus kamero in CT, kar pomeni celovit pregled očesnega ozadja, saj primerja izvid ozadja očesa z normativnimi bazami že pregledanih ljudi, katere so potrjene od FDA (Ameriška agencija za zdravila).

DSC_1683

DSC_1714OCT – optični CT, pregled očesnega ozadja

DSC_1719Računalniška očala – Foropter

DSC_1692Normativna baza, katera je potrjene od FDA (Ameriška agencija za zdravila).

DSC_1745

Sodobne aparature pa so še posebej pomembne, kadar govorimo o resnih težavah z očesom. Zgodilo se je že, da je g. Pirc v svoji ordinaciji odkril, da ima njegov bolnik degeneracijo rumene pege in glavkom ter ga takoj napotil v bolnico. Gre le za enega izmed primerov, ki kaže na to, kako pomembno je, da pravočasno ukrepamo in najdemo pravo pomoč.

OPTIKA PIRC – MARIBOR JE DOKAZ, DA SO OTROŠKE SANJE ŠE KAKO DOSEGLJIVE

Sami začetki Optike Pirc se ponašajo s trdim delom zagnanega Reneja Pirca, ki je že od malega vedel, kaj je njegovo poslanstvo. Že od nekdaj ga je pritegnila optometrija ter optika in njegova močna želja je bila, da se v tem do potankosti izpopolni. To mu je tudi uspelo. Danes je njegova optika najsodobnejša za predpis očal v Sloveniji.

DSC_1501

Ko nastopijo težave z vidom, smo sami v veliki dilemi, kam po optična očala oz. leče in kje iskati ustrezno pomoč. V današnji poplavi takšnih in drugačnih optik, med katerimi gre beležiti velike strokovne razlike, je potrebno zaradi lastnega zdravja zelo dobro premisliti, v katero je primerno odkorakati. Še posebej, če ste imeli v preteklosti zelo slabe izkušnje, kot sem jih imela tudi jaz. Ko pa enkrat spoznaš optiko, ki ti je pisana na kožo, je vse lažje, saj veš, da so tvoje oči v varnih rokah. Enostavno zaupaš njeni strokovnosti, optiku, prodajalcu, lečam, očalom in ti slabovidnost več ne predstavlja nobenega problema. Lahko le še dodam: »Hvala za ta občutek Optika Pirc iz Maribora. Sedaj prvič v življenju nosim očala z velikim veseljem in ljubeznijo.«

DSC_1668

Facebook
Pinterest
Twitter